Support en Documentatie Service & Onderhoud
Omvormer verplaatsen of vervangen
Voor het verplaatsen van de omvormer kunt u een serviceaanvraag indienen via de knop onderaan de pagina.
LET OP! Doe dit niet zelf, vanwege veiligheidsnormen zijn er een aantal eisen waar de plek van de omvormer aan moet voldoen. Daarbij vervalt de garantie op het moment dat je dit zelf doet.
Voor het vervangen van de omvormer kunt u een serviceaanvraag indienen via de knop onderaan de pagina.
Wij zorgen ervoor dat de defecte omvormer volgens de geldende regels afgevoerd wordt. Nadat de nieuwe omvormer is geïnstalleerd zorgen wij ervoor dat de monitoring weer vlekkeloos verloopt via de app.
LET OP! Doe dit niet zelf, vanwege veiligheidsnormen zijn er een aantal eisen waar de plek van de omvormer aan moet voldoen. Daarbij vervalt de garantie op het moment dat je dit zelf doet.
Recycling
Een omvormer wordt net als andere elektrische apparaten gerecycled. Dat betekent dat de bruikbare onderdelen, zoals het koperdraad, eruit worden gehaald. De overgebleven delen worden gesorteerd op materiaalsoort en verwerkt tot basis voor een nieuw product. De materialen uit omvormers worden nagenoeg volledig hergebruikt.
Zonnepanelen worden gerecycled door het paneel uit elkaar te halen en de verschillende materialen te scheiden. Momenteel kan tot 96% van het materiaal hergebruikt worden.
Het aluminium, kunststof, glas en koper wordt meestal via de reguliere recyclingroutes hergebruikt. Voor de cellen zelf, silicium, is nog geen pasklare oplossing, dit belandt helaas vaak nog in de shredders.
Voor ieder paneel wat Solar Crew installeert betalen we een recycling bijdragen aan Stichting Open. Dit om te garanderen dat we circulair produceren.Â
Reiniging zonnepanelen
Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Hoeveel vuiligheid komt er van bomen in de buurt? Zijn er woningen met houtkachels in de buurt? Woon je vlak bij een snelweg? Over het algemeen is één keer per jaar genoeg, het liefst vroeg in de lente. Als de zon meer gaat schijnen wil je natuurlijk een optimale opbrengst en met vuile panelen heb je altijd rendementsverlies.
Hiervoor kan je een servicebezoek indienen via de witte knop onderaan de pagina.
Ja dit kan, al is dit niet zonder risico. Bij verkeerd gebruik van de benodigde materialen kun je de zonnepanelen beschadigen en bij een klus op hoogte is er altijd valgevaar. Solar Crew kan dit veilig en met de juiste materialen voor je doen. Hiervoor kan je een servicebezoek indienen via de witte knop onderaan de pagina.
Zonnepanelen zijn voorzien van een vuilafstotende coating. Deze zorgt er voor dat vuil zoals zand, stof en stuifmeel, niet vastplakt en als het regent zal het overgrote deel er dan ook afspoelen. Toch zal er, vooral aan de randen altijd iets van vuil achterblijven wat zal resulteren in rendementsverlies.
Dit geldt niet altijd voor vogelpoep, dit hecht zich namelijk wel aan de panelen. Vogelpoep zorgt niet alleen voor rendementsverlies, de zuren in de poep kunnen de zonnepanelen zelfs beschadigen. Ook roet van houtkachels of van de snelweg spoelt niet altijd weg met de regen. Een laagje vuil zorgt ervoor dat de zonnepanelen minder zonlicht om kunnen zetten in energie en zal dus zorgen voor een lagere opbrengst.
Vogelwering
Ja. Dien hiervoor een serviceaanvraag in via de witte knop onderaan de pagina.
Dit is wel aan te raden.
Het gebeurt regelmatig dat vogels nestelen onder de zonnepanelen, wat zorgt voor rendementsverlies en potentieel brandgevaar. Er moet voldoende ventilatie onder de zonnepanelen mogelijk zijn, hiermee voorkom je dat de panelen te warm worden en het rendement zal dalen.
Vogelnesten zijn daarnaast droog materiaal, niet alleen takken maar ook afval zoals papier en plastic. De bedrading kan bekneld of beschadigd raken en dan heb je een brandgevaarlijke situatie. Daarnaast hoogstwaarschijnlijk vogelpoep op de panelen en de kans op een verstopte dakgoot.
Kies je niet voor vogelwering en heb je later toch last van nesten dan brengt dat een extra kostenpost met zich mee. De nesten moeten opgeruimd worden, dat betekent dus: panelen van het dak halen, nest weghalen, dak controleren op schade en een eventuele reparatie, zonnepanelen en kabels controleren op schade en eventueel vervangen, panelen terugplaatsen en alsnog vogelwering plaatsen.
Vogelwering kan tegelijk met de zonnepanelen geplaatst worden. Solar Crew biedt dit niet tegelijk aan. Wil je vogelwering laten plaatsen kunnen we met onze partner natuurlijk altijd kijken of de planning gelijk kan lopen.
Panelen bij- of verplaatsen
Dien een aanvraag in via deze link
Vraag hiervoor een servicebezoek aan via de witte knop onderaan de pagina.
Mocht het nodig zijn dan kan Solar Crew de zonnepanelen tijdelijk opslaan tot ze door ons teruggeplaatst worden.
Â
Vraag hiervoor een servicebezoek aan via de witte knop onderaan de pagina.
Â
Â