Particulier

Zakelijk

Particulier

Zakelijk

Zonnige tips om optimaal te profiteren van de salderingsregeling

Om het maximale uit de salderingsregeling te halen, zijn er een aantal slimme tips.

Slimme Tips Besparen Salderen

Kies voor een energieleverancier met een gunstige salderingsregeling

Vergelijk verschillende aanbieders en kies voor een leverancier die géén terugleververgoeding vraagt voor terug geleverde zonne-energie. Produceer je meer dan je verbruikt? Dan is het ook wijs om te kijken naar een hoge terugleververgoeding voor de geleverde stroom. Heb je interesse in dynamische stroomtarieven? Deze maken weliswaar geen gebruik van de salderingsregeling, maar zijn vaak wel goedkoper als vaste energiecontracten. Ook dat is het onderzoeken waard!

Verbruik zoveel mogelijk stroom op zonnige dagen en overdag

Een standaard woning verbruikt +/-30% van zijn zonne-energie zelf. Op lange termijn is de salderingsregeling niet meer houdbaar. Ga dus nu vast aan de slag om het energieverbruik te plannen rond de piekuren van de zonnestroomproductie. Gebruik apparaten zoals de wasmachine, vaatwasser en elektrische autolader overdag wanneer de zon schijnt. Hiermee wordt het directe verbruik van zonne-energie verhoogd en hoeven we minder op energieleveranciers of netbeheerders te vertrouwen.

Vastgoedeigenaren

Inzicht in het energieverbruik

Meten is weten. Volg het energieverbruik via een extra monitoring  in de meterkast en analyseer uw verbruikspatronen via dezelfde zonnepanelen-app als je gewend bent. Zo kun je gerichter besparen en het energieverbruik optimaliseren.

Thuisbatterij

Overweeg de aanschaf van een thuisbatterij. Hiermee kun je overtollige zonnestroom opslaan en later gebruiken wanneer de zon niet schijnt. Dit verhoogt de onafhankelijkheid direct van +/- 30% naar +/- 70%(!).

Thuisaccu

Interesse in een thuisaccu?

Dit artikel is geschreven door Sol.
Fan van alles wat met energie te maken heeft.

Deel dit artikel:

Solar Crew Emblem

Offerte aanvragen

In 1 minuut geregeld
Hulp nodig?

Klanten beoordelen ons met een 9,6

Solar Crew Personeel