Particulier

Zakelijk

Particulier

Zakelijk

Verhoog je eigen verbruik van 30% naar 70% met een thuisbatterij

De meeste Nederlandse huishoudens gebruiken momenteel slechts 30% van de energie die hun zonnepanelen opwekken direct zelf. De rest wordt teruggeleverd aan het net. Hierdoor zijn we sterk afhankelijk van de salderingsregeling. Maar wat als je je eigen verbruik aanzienlijk kunt verhogen, tot wel 70%, zonder je gedrag te hoeven aanpassen? Een thuisbatterij maakt dit mogelijk.
Thuisbatterij op zonnestroom

Minder terugleverkosten

Met een thuisbatterij gebruik je meer van je eigen opgewekte zonne-energie, waardoor je minder stroom hoeft terug te leveren aan het net. Dit betekent dat je minder terugleverkosten hebt en efficiënter gebruik maakt van je zonnepanelen.

Capaciteit van de thuisbatterij

De ideale capaciteit van een thuisbatterij is ongeveer 1,5 keer het piekvermogen van je zonnepanelen. Dit houdt geen rekening met het actief handelen met de batterij, maar zorgt ervoor dat je een goede buffer hebt om je energie op te slaan en te gebruiken wanneer je het nodig hebt.
Thuisbatterij installatie Solar Crew

Veiligheid

Thuisbatterijen die gebruikmaken van lithium-ijzerfosfaat (LPF) technologie zijn extreem veilig. Deze batterijen kunnen in de garage, kelder of zelfs buiten op een veilige plek worden geïnstalleerd.
Man met thuisbatterij in kelder

Installatie

Een professionele installatie duurt ongeveer een halve dag. Het is belangrijk om te kiezen voor een batterij die goed integreert met je huidige omvormer. Merken zoals SolarEdge en Enphase bieden uitstekende batterijoplossingen die naadloos samenwerken met hun omvormers en kunnen worden beheerd via dezelfde mobiele app.

Technische specificaties en garanties

De meeste thuisbatterijen komen met een garantie van 10 tot 15 jaar. Na deze periode behouden ze nog steeds 60% tot 70% van hun capaciteit. Ze zijn verkrijgbaar in zowel 1-fase als 3-fase uitvoeringen, afhankelijk van het model, en de energie wordt direct voor de meter verbruikt.
Slimme Batterij Solar Crew

Handelen in kWh

Met een dynamisch energiecontract kun je met behulp van onze integrale systemen direct handelen in kilowatturen (kWh). De batterij kan automatisch energie goedkoop inkopen en duur verkopen. Bij negatieve energieprijzen kan de omvormer automatisch worden uitgeschakeld om te voorkomen dat je geld verliest door de productie van je zonnepanelen

Belastingvoordelen

Bij een dynamisch contract geldt een btw-tarief van 0%. Bij een vaste overeenkomst met een energieleverancier is het tarief 21%.

Terugverdientijd

De terugverdientijd van een thuisbatterij ligt momenteel tussen de 6 en 10 jaar. Dit is afhankelijk van je huidige energiecontract, de terugleverkosten en of je al dan niet handelt met de batterij. Door te investeren in een thuisbatterij neem je de volgende stap in verduurzaming en krijg je meer controle over je energieverbruik.

 

Met een thuisbatterij verhoog je je eigen verbruik van zonne-energie, bespaar je op terugleverkosten en draag je bij aan een duurzamer toekomst. Het is een investering die zichzelf terugverdient en je helpt om onafhankelijker te worden van het energienet.

Thuisbatterij
aanvragen.

Laat je gegevens achter en ons team gaat aan de slag met een vrijblijvende offerte voor een thuisbatterij.


Dit artikel is geschreven door Sol.
Fan van alles wat met energie te maken heeft.

Deel dit artikel:

Solar Crew Emblem

Offerte aanvragen

In 1 minuut geregeld