Particulier

Zakelijk

Particulier

Zakelijk

Slim omgaan met zonnestroom: Hoe voorkom je terugleverkosten?

Met de stijgende energieprijzen en de toenemende interesse in duurzaamheid, kiezen veel huishoudens voor zonnepanelen. Een veelgestelde vraag is echter hoe je als zonnepaneelbezitter de terugleverkosten aan je energieleverancier kunt minimaliseren. In deze blog leggen we uit hoe je jouw zonnestroom optimaal zelf kunt benutten en zo je energierekening verlaagt.

Zonnestroom optimaal zelf benutten

Zonnepanelen produceren overdag het meeste stroom, juist wanneer veel mensen niet thuis zijn. Door huishoudelijke apparaten zoals de wasmachine, vaatwasser of elektrische auto overdag te gebruiken, kun je meer van je eigen zonnestroom verbruiken. Ook het gebruik van een laadpaal is een effectieve methode om je stroomverbruik efficiënt in te zetten, zo rijd je ook nog eens op 100% eigen zonnestroom! Dit vereist een bewuste planning: stel de timer in op je apparaten voor de uren waarin je zonnepanelen actief zijn. Zo gebruik je de energie direct, in plaats van deze terug te leveren aan het net.

Opslag van stroom

Een andere effectieve manier om je zelfverbruik te verhogen, is het opslaan van zonnestroom in een thuisbatterij. Terwijl het gemiddelde zelfverbruik van zonnepanelen zonder opslag rond de 30% ligt, kan dit met een thuisbatterij stijgen tot wel 70-75%. Dit systeem werkt volledig automatisch; overdag opgewekte stroom die niet direct wordt gebruikt, wordt opgeslagen voor gebruik in de avonduren.

Thuisbatterij installatie Solar Crew

Sturing van stroom

Moderne systemen kunnen niet alleen energie opslaan, maar ook de stroomtoevoer naar apparaten reguleren op basis van beschikbaarheid en energieprijzen. Met een geavanceerd beheersysteem kun je bijvoorbeeld energie richten naar je laadpaal, wasmachine of droger zodra er een overschot aan stroom is. Ook kun je instellen dat je zonnepanelen tijdelijk minder energie leveren als de stroomprijzen negatief zijn, om zo kosten te besparen.

Slimme Batterij Solar Crew

Ga voor slimme aansturing

Door slim gebruik te maken van technologieën zoals thuisbatterijen en energiebeheersystemen, kun je het meeste halen uit je zonnepanelen en je afhankelijkheid van het energienet aanzienlijk verminderen. Zo draag je niet alleen bij aan een duurzamere wereld, maar verlaag je ook je maandelijkse energiekosten. Wil je meer weten over hoe je deze technieken in jouw huis kunt implementeren? Bezoek onze landingspagina voor meer informatie en persoonlijk advies.

Teruglever
kosten berekenen?

Laat je gegevens achter en ons team gaat aan de slag met het berekenen van jouw terugleverkosten.


Dit artikel is geschreven door Sol.
Fan van alles wat met energie te maken heeft.

Deel dit artikel:

Solar Crew Emblem

Offerte aanvragen

In 1 minuut geregeld
Hulp nodig?

Klanten beoordelen ons met een 9,6

Solar Crew Personeel